lördag 28 maj 2011

Nässelsmoothie


Ni har väl inte missat att Strömsö går i Svt nu? Onsdagar 18.15 med flera repriser. I ett av inslagen gör jag nässelsmoothie, ett fantastiskt bra mellanmål. God, nyttig och ger energi hela dagen! Jag brukar göra den till frukost.

Här finns receptet

måndag 16 maj 2011

Örtvandring vid NUS


I morgon är det dags för årets första örtvandring. Det blir vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, och en riktigt fin vandring. Kl 12 och 13.30. Välkomna!

Kolla gärna in kalendariet på isdimma.se

Och en blomma i teet


Nog kan man unna sig det? En liten blomma som flyter omkring i tekoppen?

Jag brukar tänka att blommor är något som de flesta värderar högt: vi ger bort blommor i present, smyckar oss själva och våra hem med dem, har dem i trädgården, ger dem till våra döda... Så när vi äter blommor, eller lägger dem i vattenkaraffen eller teet, visar vi oss själva att vi är värda det allra bästa.

Bra för själen


"Att äta blommor är bra för själen", sa min kära örtlärare Marie-Louise Eklöf. Och jag tror verkligen att hon har rätt. Särskilt dagar när jag är trött och oinspirerad märker jag vilken skillnad en liten blomma på tallriken egentligen gör. Det går så fort att gå ut på bron och plocka en näve penséer och strö över maten - och jag kan inte låta bli att le när jag äter dem. Det är nyttigt för själen.

Bra ätliga blommor så här års:
penséer
tusensköna
pelargon
maskros
sommargyllen

Se bara upp för alla sippor och alla vårlökar, för de är giftiga.